Athena Hotel

Kokari, Samos

Opis destinacije

Samos je obale Male Azije udaljen samo 1,6 km. Oduvek je bio na raskrsnici između istoka i zapada.Ipak, uz pomoć jake životne snage uspeo je da, tokom vekova, sačuva nezavisnost pa čak i da doživi maksimalan procvat. Moguće je da je baš zbog toga svetu podario toliko naučnika, umetnika i pesnika. Osim Pitagore, sa Samosa potiču i graditelji Herinog hrama Rek i Teodor, pesnik Arion, arhitekta Poliklet, veliki astronomi Aristarh i Aristil kao i filozofi Melisa i Epikur. Mitologija kazuje da je ostrvo i rodno mesto boginje Here, a budući da je ona boginja plodnosti i njeno ostrvo je veoma plodno. Prekriveno je nepreglednim vinogradima i stabljikama mastike od čijih se plodova spravlja širom sveta poznato grčko piće „Uzo“. Na ostrvu su do danas sačuvani ostatci Herinog hrama i najstariji tunel na svetu koji je u antičko doba služio kao prečica kroz brdo.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel se nalazi u centru turističkog mestua Kokari na severnoj strani ostvra, na oko 25 km od aerodroma. Glavni grad Samos udaljena je 12 km. Restorani, barovi, prodavnice i stajalište lokalnog autobusa nalaze se na pešačkoj udaljenosti.

Plaža:
Gradska šljunkovita plaža nalazi se na 20 metara od hotela (prelazi se ulica). Ležaljke i suncobrani na plaži se doplaćuju. Plaža Lemonakia je od hotela udaljena 1.3 km, a plaza Tsamadou 1.8 km. Plaže Lemonakia i Tsamadou se smatraju za dve najlepše plaže na ostrvu.
 
Hotelsi sadržaj: U sklopu hotela se nalazi: recepcija, restoran u kome se poslužuje doručak, otvoren bazen sa odvojenim delom za decu, bar pored bazena, ležaljke i suncobrani pored bazena, Wi-Fi internet i javni parking u blizini hotela.

Sobe:
Poseduje ukupno 43 sobe raspoređene u tri zgrade. U našoj ponudi izdvajamo standardne sobe (površine oko 14 m²), koje mogu biti u prizemlju ili na prvom spratu, mogu se smestiti dve odrasle osobe. Sve sobe imaju: kupatilo (wc/tuš), klima uređaj (uz doplatu), Wi-Fi internet, FLAT TV, mini frižider, direktnu telefonsku liniju, sef i balkon ili terasu.

Usluga:
Noćenje sa doručkom, (švedski sto, samoposluživanje).

Kontakt: www.hotelathena-samos.gr

Napomena:
Hotel je okružen planinom sa jedne strane i morem sa druge, smešten je u prijatnom okruženju, nalazi se u blizini svih znamenitosti, što u kombinaciji sa ljubaznim osobljem i dobrom uslugom predstavlja odličan izbor za Vaše naredno letovanje.
1. dan BEOGRAD – KOS – SAMOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Čarter let za Samos sa međusletanjem na ostrvo Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan SAMOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan SAMOS - BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama