Dvorci Bavarske

Više destinacija, Nemačka

već od 269€

Opis destinacije

Od prelepog kraljevskog grada Vircburga u kojem se nalazilo sedište dinastije Vitelsbah, pa sve do malenog usnulog gradića Fusena, pruža se čuvena Romantična ruta Nemačke koja obuhvata najlepše predele Bavarske, a među tim najlepšim delovima, sasvim sigurno su njeni bajkoviti dvorci… Preko 60 srednjovekovnih dvoraca građenih u stilu zamkova (odbrambeni karakter), palata i letnjikovaca, nalazi se na pomenutom putu. Bila bi potrebna čitava večnost sve ih videti… No, mi smo za Vas izdvojili u ovom programu najlepše od najlepšeg što država Bavarska može ponuditi… Gotovo svi oni nastadoše po volji bavarskog kralja Ludviga II kojeg su zbog rasipništva i ekscentričnosti nazivali „ludi“. Tokom istorije se pokazalo i dokazalo da između ludosti i genijalnosti zaista stoji samo tanka crta… Čovek ima potrebu da uživa u lepim stvarima, a još ako i ima mogućnosti, onda što da ne! I tako nastadoše ti divni dvorci, satkani od snova i stihova, muzike Vagnera, proviđenja… Danas ljudi uživaju u pogledima ka tim snovima, trudeći se da dokuče za lepotom kojom dvorci zrače… Očekuju Vas sjajne priče o snovima, šetanje kaldrmom sećanja, uživanje u gastronomiji Bavarske, i još mnogo toga… Pridružite nam se u potrazi za snovima…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA U MINHENU
01. – 06. NOVEMBAR / 08. – 13. NOVEMBAR
MINHEN – NIMFENBURG – LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN – KIMZE – PASAU

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
redovan cena 309 €
sniženo 269 €

SNIŽENE CENE SE ODNOSE NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji - umesto 100 € samo 75 €
Navedena cena uključuje i sledeće predviđene izlete:
- Dvorac Nimfenburg sa ulaznicom i obilaskom prema programu
- Izlet Linderhof – Nojšvanštajn sa obilascima prema programu i uključenim ulaznicama za dvorce
- Obilazak ostrva Hereninzel, dvorca Herenkimze sa uključenom ulaznicom i ostrva Frauinzel (bez karte za brod)

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom („buffet“ švedski sto - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Minhena
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilaske Minhena i grada Pasau prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 150 €
- Obavezna doplata na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien – 10 €
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
- Dvorac Nimfenburg sa vodičem, muzej kočija i muzej porcelana – 30 €
- Izlet Linderhof – Nojšvanštajn sa ulaznicama za dvorce – 45 €
- Ulaznica i obilazak dvorca Herenkimze, ostrva Hereninsel i Frauinsel - 25 €
HOTEL „LEONARDO ROYAL MUNICH" 4*, Minhen https://www.leonardo-hotels.com/munich/leonardo-royal ili sličan

Hotel Leonardo Royal Munich nalazi se pored parka Olimpijapark u Minhenu, ovaj vrhunski hotel sa 4 zvezdice nudi besplatan WiFi, fitnes sadržaje, internacionalni restoran sa velikom terasom i dobru metro vezu sa centrom Minhena. Hotel Leonardo Roial Minhen, udaljen samo 1 km od Olimpijskog stadiona i Olimpijske arene, ima klimatizovane sobe sa TV-om sa ravnim ekranom i spa tušem. Gosti koji borave u Royal Minhenu mogu besplatno koristiti elegantnu sobu za opuštanje i fitnes centar. Internacionalna i regionalna jela služe se u restoranu Vitruv. Ostali sadržaji uključuju bar Leo90 i veliku baštensku terasu. Stanica metroa Oberviesenfeld nalazi se preko puta hotela Leonardo Royal Minhen. Vozovi voze do glavne stanice u Minhenu za 12 minuta .

1. dan (serda 01. novembar / 08. novembar)   Polazak iz Beograda (Sava centar) i Novog Sada (AS „Vojvodina“) u popodnevnim satima (oko 16h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 02. novembar / 09. novembar) Dolazak u prepodnevnim satima na JEZERO KIMZE. Po dolasku u grad PRIEN ukrcavanje na brod (fakultativno) za Hereninzel („Muško ostrvo”) na kojem će se posetiti dvorac Herenkimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupocenog porcelana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel („Žensko ostrvo”). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz obilazak kompleksa Benediktinske opatije. Nastavak putovanja do MINHENA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.

3. dan (petak 03. novembar / 10. novembar)   Doručak. Panoramsko razgledanje centra bavarske prestonice: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvom, Minhenski dvorac Rezidenc – zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, Bogorodičina crkva sa dva barokna zvonika, Marienplatc (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom kućom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; crkva Svetog Petra, Stara Gradska kuća, Gradska Pivnica – Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao svoj čuveni govor,... Obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi“ kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

4. dan (subota 04. novembar / 11. novembar)   Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka povratak u hotel. Noćenje.

5. dan ( nedelja 05. novembar / 12. novembar)     Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Minhena i putovanje do obližnjeg grada PASAU na reci Dunav. Po dolasku, sledi organizovani pešački obilazak grada uz razgledanje: katedrala Sv. Stefana, špic tri reke, Gradska kuća,... Slobodno vreme do 15h. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Austrije, Slovenije i Hrvatske.

6. dan (ponedelja 06. novembar / 13. novembar) Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama