Japan

više destinacija, Japan

već od 1699€

Opis destinacije

Kada pomislite na Japan, um vam se ispunjava različitim slikama drevnih tradicija, predivnih predela i fascinantnom kulturom. Iako je Japanska prošlost veoma bogata dogadjajima i zanimljivom istorijom, današnji Japan je isto tako fascinantan sa vrhunskom tehnologijom i predivnom arhitekturom, koja još uvek održava tradiciju ove zemlje. Bilo da želite da iskusite hranu koju do sada niste probali ili želite da idete u kupovinu u neki od najboljih svetskih šoping oblasti, Japan je mesto za Vas. Na površini, Japan je urban i moderan, no zadjete li u dubinu, naći ćete brojne mogućnosti povezivanja s tradicionalnom kulturom ove zemlje. Japan je poznat po svojim hramovima i svetilištima, kao i arhitektonskim čudima i istorijskim spomenicima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Raskoš trešnjinog cveta u zemlji izlazećeg sunca
JAPAN
13 dana (10 noćenja) – avionom

Termini polaska:
13.03.2024.
15.03.2024  
20.03.2024  

Cena putovanja putovanja po osobi: 1.699 €

U CENU PUTOVANJA PUTOVANJA PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Tokio-Doha-Beograd (sa presedanjem), avio i aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohi i Tokiu, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Tokiju, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja, obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA PUTOVANJA PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: troškovi gradskog prevoza prilikom razgledanje gradova ulaznice za kulturno istorijske spomenike, PCR test ukoliko bude bio potreban za ulazak i izlazak iz zemlje, boravišne takse, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, kao i fakultativni izleti.

FAKULTATIVNI IZLETI FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni izlet autobusom za Niko . Cena -155 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča, usluge vodiča)
- Celodnevni izlet autobusom za Fuji. Cena - 165 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča, usluge vodiča)
- Trodnevni fakultativni izlet “Kjoto” Cena - 450 €. (U cenu je uključeno: prevoz brzim vozom “Sinkansen” II klase na relaciji Tokio-Kjoto-Tokio, smeštaj u hotelu sa 3* u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja, razgledanje Kjota, transferi po programu putovanja kao i usluge vodiča)
- Celodnevni izlet autobusom za Naru i Osaku. Cena - 115 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica, usluge vodiča)
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene.

Hotel u Tokiu kategorije tri zvezdice poput hotela „APA HOTEL TOKYO ITABASHI EKIMAE”
1. dan  BEOGRAD – DOHA.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 08.45 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.45 sati. Sletanje u Dohu u 18.45.

2. dan  DOHA - TOKIO.
Let za Tokio (QR 806) u 02.00 sati. Sletanje u Tokio u 17.55 sati po lokalnom vremenu. Japan, zemlja izlazećeg Sunca su drevnom tradicijom, predivnim predelima, fascinantnom kulturom. Prošlost Japana obiluje bogatim dogadjajima i zanimljivom istorijom. Ovo je zemlja bogata hramovima i svetilištima, istorijskim spomenicima, zemlja vrhunske tehnologije, i predivne arhitekture. Japan je oduvek bio privlačan turistima, bilo zato što je daleka destinacija, bilo zbog svoje bogate istorije i zanimljive kulture ili činjenice da je jedna od najnaprednijih zemalja na svetu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan TOKIO.
Razgledanje grada čiji prvi podaci potiču iz sedmog veka nove ere. Na jugoistočnom delu ostrva Honšu, u Kanto regionu, na mestu nekadašnjeg malog ribarskog sela Eda, nastao je grad koji se danas prostire na preko 2000 kvadratnih kilometara, i obuhvata ostrva Izu i Ogasova. Tokio je svoje sadašnje ime dobio tek 1869. godine, kada je japanski car Mejdži svoje sedište preneo iz Kjota. Tokio u prevodu na naš jezik znači Prestonica Istoka. Tokio je glavni i najveći grad Japana i sastoji se od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela, a koji su se tokom više vekova spojili u jednu celinu. Danas je ovo jedna od najmodernijih i najnaprednijih prestonica sveta. Razgledanje glavnih znamenitosti Tokia u pratnji vodiča (pesice i gradskim prevozom): Asakusa - Stari deo grada u kome je sačuvan tradicionalni izgled Tokija. Ovo je jedini deo Tokija u kome zaista se može osetiti prava atmosfera tradicionalnog Japana. Ovde se nalazi najstariji budistički hram u Tokiju Sensoji, sagrađen u 7. veku u čast boginje milosti Kannon. Ulice koje vode prema hramu načičkane su štandovima na kojima se nalazi tradicionalna japanska odeća, štapići, kao i ukusni delikatesi. U blizini Asakuse nalazi se najviša zgrada u Japanu, Sky Tree, toranj visok 634 metra. Carska palata koja se nalazi na mestu nekadašnjeg Edo zamka. Veliki park okružen je masivnim zidinama u samom centru grada. Reč je o rezidenciji japanske carske porodice. Edo dvorac je nekada bio sedište porodice Tokugava, koja je vladala od 1603. do 1867. godine. Gradnja nove palate završena je 1888. godine. Tokom Drugog svetskog rata je porušena, ali je nakon rata izgrađena u istom stilu. Pored palate, posetioci mogu da uživaju i u drugim objektima koji krase ovo predivno zdanje. Istočni vrtovi palate, otvoreni su za javnost tokom cele godine, dok je unutrašnji deo palate za javnost otvoren samo dva dana u toku godine, 23. decembra kada je carev rođendan i 2. januara, kada možete na balkonu videti članove carske porodice. Ginza - deo grada u kojem se nalazi najveći deo prodavnica luksuzne robe napoznatijih brendova, sedište Sonya i njihov muzej u kome se može videti dosadašnji razvoj, pozorište Ginza Kabukiza, hram Tsukiji Hongwanji kao i Tsukiji market (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

4. dan TOKIO.
Razgledanje najvećih znamenitosti Severnog i Zapadnog Tokia u pratnji vodiča (odlazak metroom ili gradskim prevozom) Preporučujemo posetu Nacionalnom muzeju najstariji i najbolji muzej Japana, u kome su u pet izložbenih zgrada, izloženi eksponati poput odeće samuraja, mačeva, keramike, kaligrafskih zapisa, skulptura, umetnosti stare 2000 godina, moderne umetnosti. Tu su još galerija dragocenosti Horyuji, i čudesan muzejski vrt, primer tradicionalnih japanskih vrtova. Shibuya - kvart prepun blještavih reklama na vrhovima zgrada, jedna od najpoznatijih šoping oblasti u Tokiju, mesto brojnih prodavnica, klubova i barova, popularno odredište mladih, najbolje mesto za noćni život. U ovom kvartu nalazi se spomenik psu Haschiku koji je 9 godina na istom mestu verno čekao svog vlasnika koji je preminuo. Shinjuku - Ovo je zapravo grad u gradu. U zapadnom delu Nishi Shinjuku je poslovna četvrt u kojoj se nalazi i zgrade vlade, dok je na istoku smeštena četvrt Higashi Shinjuku poznata po devojkama za zabavu i aparatima za kockanje. U Shinjuku se nalazi i Golden gai, deo grada prepoznatljiv po najmanjim kafićima na svetu, od kojih je svaki uređen u nekom svom stilu. Shinjuku Gyoen je jedan od je jedan od najvećih i najpopularnijih parkova u Tokiu. Nalazi se na svega nekoliko minuta od stanice Shinjuku, a odlikuju ga prostrani travnjaci, vijugave staze za šetnju, kao i opuštajući ambijent za pravo uživanje. Ovo je jedno od najboljih mesta za uživanje u jedinstvenim cvetovima trešnje. Park je nastao u vreme Edo perioda, a kasnije su ga koristili carevi kao mesto za rekreaciju i zabavu. Tokom Drugog svetskog rata park je potpuno uništen, ali je već 1949. godine ponovo otvoren. Šarenilo i izgled vrta oslikani su u raznim stilovima, od kojih su mnogi došli sa zapada. Reč je o veoma živahnom mestu koje nikako ne treba propustiti. Svetilište Meiji je hram posvećen duhovima cara Meiđija i njegove supružnice, carice Šoken. Svetilište Meiji i susedni park Yoyogi zajedno čine veliki šumski predeo, u kome se nalaze pešačke staze za pravo uživanje i beg od obližnje buke. Svetilište je završeno 1920. godine, osam godina nakon smrti cara, i šest godina nakon smrti carice. Objekat je uništen tokom Drugog svetskog rata, ali je veoma ubrzo obnovljen. Tokom vladavine cara Meiđija došlo je do velikog napretka u razvoju Japana, što je dovelo do toga da nakon njegove smrti ova država uđe u svet sila. Ova kapelica je jedan od najlepših primera japanske Shinto arhitekture. Smeštena je u sredini šumarka, oaze mira u centru grada (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

5. dan ) TOKIO / FUJI /.
Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet na Fuji najvišu planinu u Japanu koja je visoka 3776 metara. Planina Fudži je vulkan koji je poslednju erupciju imao 1707. godine, ali ga geolozi generalno još uvek svrstavaju u aktivne vulkane. Ime planine potiče iz Ainu jezika i znači večni život. Planina Fudži, sa svojim elegantnim, kupastim oblikom, postala je poznata širom sveta i smatra se svetim simbolom Japana. Među Japancima postoji osećaj lične identifikacije s planinom, tako da se svakog proleća na hiljade njih penje do hrama koji se nalazi na njenom vrhu. Fudži je kroz istoriju bio veoma popularna tema u umetnosti. Od svih radova koji prikazuju planinu, najstariji sačuvani je crtež na kliznim vratima iz perioda Heian koji datira iz XI veka. Planina je glavni deo nacionalnog parka Fudži-Hakone-Izu. Noćenje.

6. dan  TOKIO / NIKO /.
Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet za Niko. Vožnja autobusom kroz predivnu prirodu do područja Nacionalnog parka, čuvenog u svetu po prirodnim lepotama, vodopadima, brojnim jezerima, planinama, izvorima tople vode. U podnožju planine Nantai, leži Chuzenji jezero, poznato po lososima i pastrnkama, idealno za šetnje, posmatranje ptica, nastalo pre 20.000 godina erupcijom upravo planine Nantai. Vožnja do grada Niko koji je na popisu UNESCO-ve svetske baštine i nalazi se na ulazu u Nacionalni park. Grad leži uz reku Daiya, severno od gradskog područja Tokyo-Yokohama. Nikko, jedno od glavnih hodočasničkih i turističkih središta u zemlji, nalazi se na jugoistočnom rubu Nacionalnog parka Nikko. Ime potiče od japanske reči koja znači "sunčev sjaj" ili "sunčeva svetlost". Sjaj ovog mjesta ogleda se u japanskoj poslovici: "Ne govori 'kekko' [veličanstveno] dok ne vidiš Nikko." Shinto svetilište je možda postojalo u Nikkou već u IV veku pre hrista, a 766. godine ovde je osnovan budistički hram. Međutim, od XVII veka gradom dominira veliko svetilište Tosho u kome se nalazi mauzolej Tokugawe Ieyasua, prvog Tokugawa šoguna. Važan je i mauzolej Daiyuin, posvećen Tokugawi Iemitsuu, trećem Tokugawi šogunu, koji je umro 1651. Svetilišta i povezane građevine su značajne po svojoj živopisnoj crvenoj boji koja simboliše krv, pozlaćenom ukrasu i detaljima. Njihovo slikovito okruženje, a posebno šumarci divovskih japanskih kedrova u kojima se nalaze, znatno povećavaju atraktivnost grada. Noćenje.

7. dan  TOKIO - GASTRONOMSKI UKUSI JAPANA.
Odlazak gradskim prevozom u pratnji vodiča i obilazak nekih od najpoznatijih mesta gde se posetioci mogu upoznati sa tradicijom i ukusima japanske kuhinje. Obilazak jedne od najvećih svetskih pijaca sa plodovima mora Tsukiji, gde se posetilac upoznaje sa celim procesom kako se riba lovi, distribuira i prodaje. Upoznavanje sa fascinantnim svetom sushija praktično od okeana do tanjira. Uz pomoć sushi majstora se može videti proces pripreme i umetnost izrade pravih japanskih nigiri sushija. Ovde se može steći novi uvid u intimni odnos Japanskog stanovništva sa plodovima mora. Pravi doživljaj japanske gastronomske kulture i hrane može se doživeti tokom obilaska tokijske četvrti Shibuya. Ovde se mogu probati lokalna jela kao što su 'okonomiyaki' (slane palačinke sa jajima), Wagyu goveđi ražnjići i još mnogo toga u neuobičajenim restoranima i okupljalištima u ovom području. Šetnja skrivenim uličicama prepunih lokalnih malih restorana pruža nezaboravan doživljaj uživanja u lokalnoj hrani, pivu, shochu ( liker od pirinča). Posetiocu se pruža mogućnost doživljaja četvrti Shibuya očima lokalnog stanovništva. Sa najvećim brojem barova po kvadratnom metru na svetu, četvrt Shinjuku Golden Gai u Tokiju je nezaobilazna destinacija za putnike živahnog duha. Obilazak Shinjuku Golden Gai i Kabukicho prikazuje najbolje barove, restorane i štandove sa hranom koje ove četvrti mogu ponuditi. Može se uživati u japanskim jelima kao što su ramen i yakitori (ražnjići) i istovremeno upoznati sa bogatom istorijom tog područja. Ovo je jedno od najpoznatijih zabavnih mesta u Japanu kao i lokacija sa najpopularnijim noćnim životom u Tokiju (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

8. dan  TOKIO - KAWAGOE “MALI EDO” - TOKIO.
Odlazak gradskim prevozom u pratnji vodiča u Kawagoe, istorijski grad koji je zadržao stil iz Edo perioda kada je odavde robom snabdevan Tokio, koji je i poslednjih godina veoma privlačan za posetioce. Smešten severno od Tokija u prefekturi Saitama, do Kawagoea se može doći za oko pola sata od šireg centra grada. Tokom godina japanskih šoguna, Kawagoe je cvetao zbog brodskih saobraćaja ka i iz Tokia na gradskoj reci Iruma. U to vreme , to je bio jedan od najvažnijih trgovačkih gradova oko Eda, kako se Tokio tada zvao. Kawagov nadimak “Mali Edo” zapravo potiče iz tog vremena. Kawagoe je zadržao puno kulturnih spomenika i građevina iz razdoblja Edoa, pa pruža pravi doživljaj ovog istoriskog perioda Japana. Kako je ovo bio važan grad za Tokio u trgovačkom i strateškom smislu, šogun je postavio neke od njegovih najodanijih ljudi kao gospodare dvorca Kawagoe. Njegova glavna ulica, okružena zgradama u stilu iz ove epohe zadržava ambijent koji podsjeća na stari grad iz razdoblja Edo (1603.-1867.godine) i omogućava posetiocu da zamisli ulice iz prošlih vekova. To je ulica Taisho Roman Dori, duž koje se nalaze stare kuće slične magacinima sa zidovima od crnog maltera i krovovima od crepa. Na stranama ulice i u uličicama između zgrada nalaze se brojne specijalizovane trgovine, restorani i snack barovi. Vrlo poznata znamenitost je Time Bell Tower (Toki no kane). Ovaj zvonik visok 16 metara pruža usluge merenja vremena stanovnicima još od pre 400 godina. Jedan od najvažnijih hramova u području Velikog Tokija, Kitain Temple, druga je glavna atrakcija Kawagoea. U Kawagoe festivalskom muzeju može se doživeti Kawagoe festival, koji se održava od 1651.godine. U njemu se nalaze jedine preostale građevine bivšeg Edo perioda. Neverovatan je jedinstven prizor koji stvaraju moderne građevine koje koegzistiraju sa očuvanim istoriskim blagom građevina, starih prodavnica i gastronomskih ukusa. Turisti iz celog sveta posećuju ovo mesto jer je definitivno idealno mesto za razgledanje kako bi se osetila tradicionalna japanska atmosfera (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

9. dan  TOKIO.
Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

10. dan TOKIO / trodnevni izlet: KJOTO - NARA - OSAKA/.
Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni trodnevni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Noćenje. Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Transfer do železničke stanice Odawara u jutarnjim satima. Polazak voza za Kjoto (vožnja traje oko 2,5 sata) Dolazak u Kjoto grad smešten na ostrvu Honšu, u prefekturi Kjoto. Prostire se na površini od 827, 90 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 1 500 000 stanovnika. Zajedno sa gradovima Osaka I Kobe čini drugo po veličini metropolsko područje u Japanu. Ono što krasi nekadašnju prestonicu Japana jeste činjenica da je bio pošteđen razaranja tokom Drugog svetskog rata. Baš zbog toga se Kjoto smatra za centar japanske kulture, koja se nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Razgledanje grada autobusom u kome je najbolje predstavljena bogata istorija I tradicija Japana. Simbioza tradicije I modernog načina života Kjoto čine savršenom gradom za nezaboravno uživanje. Arheološka istražiivanja potvrdila su da je oblast oko grada Kjoto bila naseljena još pre više od 10 000 godina. Ipak, o Kjotou se pre šestog veka ne zna gotovo ništa. Osmi vek doneo je veliku promenu u istoriji ovog grada. Budističko sveštenstvo je sve više počelo da se meša u poslove carske uprave, što je tadašnjeg cara Kamua nagnalo da prestonicu premesti u područje van njihovog uticaja. Car je za prestonicu odabrao selo Uda. Nova prestonica dobila je i novo ime, Heian-kyō. Brojna previranja u Japanu dovodila su do toga da je svaki vladar za sebe uzimao neko novo sedište. Međutim, ovo nije uticalo na to da Kjoto tokom tog perioda nominalno ostane prestonica. Kjoto je bio glavni grad Japana sve do 1869. godine, kada je to zvanje poneo Tokio. Petnaesti vek bio je veoma poguban za Kjoto. Grad je stradao tokom Oninskog rata, a svoj novi oblik počeo je da dobija sredinom šesnaestog veka. Hamaguri ustanak 1864. godine doveo je do toga je je Kjoto izgubio status prestonice. Kjoto je bio jedan od glavnih kandidata za bacanje atomske bombe tokom Drugog svetskog rata. Pukim slučajem izbegao je sudbinu Hirošime i Nagasakija. Kjoto je izbegao sudbinu drugih japanskih gradova, I njegovo istorijsko jezgro nije uništeno. Zbog toga se baština ovog grada nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Predlažemo obilazak sledećih znamenitosti: Dvorac Nijo je 1603. godine izgradio Tokugawa Leyasu, prvi šogun iz Edo perioda, kao svoju rezidenciju u gradu Kjoto. U kasnijem periodu zdanje je dograđivano i šireno. Nakon pada Togukawa šogunata 1867. godine, dvorac Nijo korišćen je neko vreme kao carska palata. Ovo zdanje je verovatno najbolji primer rezidencijalne arhitekture Japana iz feudalnog doba, i od 1994. godine nalazi se na UNESCO – voj listi svetske baštine. Sanjusangendo je popularan naziv za Rengeo – in, hram u istočnom delu grada, a koji je poznat po 1001 statui Kannon, boginje milosrđa. Hram je osnovan 1164. godine, ali je originalna struktura uništena u požaru. Carska palata je zdanje u kome se do 1868. godine nalazila rezidencija japanskog cara. Nalazi se u prostranom Carskom parku u centru grada, a koji obuhvata i Carsku palatu Sento, kao i nekoliko drugih atrakcija. Carska palata obnovljena je 1855. godine, nakon što je stradala u požaru. Ograđena je dugim zidovima i sastoji se od nekoliko kapija, hala i bašta. Ceremonije ustoličenja se i danas obavljaju upravo ovde. Okrug Higashiyama je jedan od najočuvanijih istorijskih okruga. Ovo je mesto na kome se može videti sav sjaj tradicionalnog Kjotoa, ispunjen uskim ulicama, drvenim zgradama i tradicionalnim trgovačkim radnjama. Ulice su ispunjene malim prodavnicama, kafićima i restoranima, koji se tu nalaze vekovima. Posetioci u ovim objektima mogu da uživaju u tradicionalnim načinima usluživanja. Gion je najpoznatiji district gejša. Nalazi se oko avenije Shijo, između svetilišta Yasaka na istoku i reke Kamo na zapadu. District čine restorani, prodavnice i ochaye, u kojima gejše zabavljaju goste. Najpopualrniji deo distrikta Gion je Hanami – koji, ulica ispunjena tradicionalnim objektima u kojima se nalaze restorani. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

11. dan  TOKIO.
Slobodno vreme za individualno razgledanje Tokija za sve putnike koji se nisu prijavili za trodnevni fakultativni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Noćenje. Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Slobodan dan u Kjotu ili fakultativni odlazak za Naru koja je od Kjota udaljena 45 minuta i pravi je grad iz bajke. Grad Nara bio je prvi glavni grad Japana sve dok uticaj budizma, za koji kažu da se u Japanu upravo ovde počeo razvijati i širiti, nije postao previše vidljiv. Službeni glavni grad je tada postao Nagaoka. Nara je danas posebno zanimljiva jer se upravo tu nalaze neki od najstarijih i najvećih hramova ali i zbog divljih jelena koji su ovde svete životinje koje šetaju slobodno kroz parkove i ulice. Zvanično najveća građevina od drveta na svetu, spomenik je prirodne lepote osnovan 1880. U njemu se nalazi park koji se prostire na više od 600 hektara površine, a njime se slobodno kreće više od 1 200 divljih jelena. Prema legendi, božanstvo Takemikazuči dojahao je u ovaj grad na jelenu koji se od tada, već 1300 godina, smatra svetom životinjom. Odlazak autobusom za Osaku grad u regiji Kansai na japanskom ostrvu Honshu. Osaka je treći grad po veličini stanovništva u Japanu posle Tokia i Yokohame i ima 2,7 miliona stanovnika. Grad je iznikao iz ruševina utvrđenog budističkog hrama. Na njima je sagrađen dvorac koji i dan danas dominira ovim industrijskim središtem. Većina japanskih gradova u kojima je tokom istorije boravila carska porodica, shoguni, ima ako ne očuvan, onda bar rekonstruirani dvorac. U Osaki je to prava tvrđava podignuta na uzvisini i okružena s nekoliko vodenih jaraka. Park oko dvorca i njegova unutrašnjost uređena poput muzeja obavezan su deo svakog plana obilaska grada. Osaka je postala vodećom lukom, glavnim tržištem pirinča i prvim trgovačkim gradom Japana već u ranom osamnaestom veku, pod vodstvom vladajuće porodice Tokugawa. Likovna umetnost Japana iz tog razdoblja daje naslutiti da je Osaka bila sinonim za društveno bogat život. Danas, ona ostaje simbolom japanskog statusa vodeće ekonomske sile. Povratak u Kjoto. Noćenje.

12. dan TOKIO / KJOTO - TOKIO / - DOHA.
Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje Tokija za sve putnike koji se nisu prijavili za trodnevni fakultativni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Transfer do aerodroma. Let za Dohu (QR 807) u 22.30 sati. Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Odlazak do železničke stanice. Polazak voza za Tokio oko 13h. Transfer do aerodroma. Let za Dohu (QR 807) u 21.55 sati.

13. dan  DOHA – BEOGRAD.
Sletanje u Dohu u 05.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 07.10. Sletanje u Beograd u 10.45 sati.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Organizator putovanja je turistička agencija Putnik Travel, broj licence OTP 284/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Putnik Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama