Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Najlepš Najlepša jezera Austrije Austrije Austrije i Italije Italije
SALZBURG, WOLFGANGSE, BAD ISCHL, HALSTAT, INZBRUK, SVAROVSKI SVET KRISTALA, SIRMIONE, BERGAMO, JEZERA LOMBARDIJE I BOROMEJSKA OSTRVA
7 dana (5 noćenja) – autobusom

DATUMI POLASKA:
28.04.2024  
29.09.2024  

Cena putovanja Cena putovanja putovanja po osobi:
499 €

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: autobuski prevoz na navedenoj relaciji po programu putovanja, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomocnim lezajem (noćenja sa doručkom – samousluživanje izbor više jela), razgledanja prema programu putovanja, usluge vodica i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi, ulaznice koje nisu obuhvacene cenom putovanja, ulaznice za Swarovski svet kristala (oko 19 €), troškovi PCR ili antigenskog testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban, fakultativni izleti kao i gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI FAKULTATIVNI IZLETI
-Jezera Lombardije i Boromejska ostrva Cena 55 evra. (U cenu je uključeno:. autobuski prevoz, vožnja brodom na Boromejska ostrva sa uključenim ulaznicama za palatu i vrtove na ostrvu Bella i ostrvu Madre usluge vodiča i troskovi organizacije)
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 25 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da se izvedu uz korigovanje cene) 

1. dan BEOGRAD – SALZBURG (oko 820 km).
Sastanak na dogovorenom mestu u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18 sati. Putovanje autobusom sa usputnim zadržavanjem radi odmora.

2.dan SALZBURG.
Dolazak u Salzburg u prepodnevnim satima, grad poznat kao dom barokne arhitekture, ali i kao mesto u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svetske baštine. Salzburg je grad smešten u središnjem delu Austrije, u istoimenoj pokrajini. Salzburg je grad sa veoma dugom istorijom. Naselje na njegovom mestu postojalo je još u staroj antici, a današnje ime nosi od VII.veka. S kraja XVIII. i početkom XIX.veka Salzburg je bio poprište burnih dešavanja, da bi 1815 godine konačno ušao u sastav Austrije. Danas je Salzburg poznato turističko odedište, a brojnim pratećim sadržajem zbog koga ga svake godine posećuje veliki broj ljudi. Kao turističke atrakcije grada mogu se izdvojiti; Mocartova rodna kuća – Kuća Hagenauer je mesto u kome je živela Mocartova porodica u periodu od 1747 – 1773 godine. Na trećem spratu ove kuće rodio se, 1756 godine, čuveni kompozitor Volfgang Amadeus Mocart. Danas se u kući nalazi muzej u kome su izloženi brojni predmeti, kao što je Mocartova dečja violina i neki drugi instrumenti na kojima je on svirao. Mirabell je dvorac podignut u XVII.veku. Dvorski park koji poseduje neke od najlepših evropskih vrtova završen je 1730 godine. U sklopu dvorca nalazi se čuvena Mermerna dvorana, jedna od najlepših dvorana za venčanja. Katedrala je jedan od najlepših primera rane barokne arhitekture. U njoj se čuvaju brojni vredni predmeti, a od njih se izdvaja krstionica u kojoj je kršten Mocart. Festung Hohensalzburg je dvorac smešten na brdu Festungsberg, zbog čega dominira Salzburgom. Gradnja ovog dvorca započela je još u XI.veku, a dgrađivan je u narednih 400 godina. Zbog dužine od 250, i širine od 150 metara, smatra se jednim od najvećih srednjevekovnih dvoraca u Evropi. U okolini Salzburga se nalazi čak 52 skijaška područja, na kojima posetioci mogu da uživaju u brojnim zimskim sportovima. U blizini ovog grada nalaze se Alpi, pa se ovaj grad često naziva „ Vrata Alpa “. Brojni zimski centri, kao i prelepe znamenitosti grada, čine da je Salzburg idealno mesto za odmor i uživanje. Razgledanje grada. Smestaj u hotel. Noćenje.

3. dan SALZBURG - WOLFGANGSE – CARSKI BAD ISCHL – HALSTAT - SALZBURG (oko 170 km).
Doručak. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Poseta jezeru Wolfgangse. Razgledanje St. Gilgena, odlazak do kuće Mozartove majke, crkve sv.Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom kućomi fontanom. Vožnja uz obalu jezera. Dolazak do idiličnog mesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem sa pogledom na jezero. Mesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Odlazak za Bad Ischl, otmenom letovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim jezgrom gde se nalazi pošta iz koje je poslat telegram koji je najavio početak I svetskog rata, župna crkva, otmena dvorana termalne vode, vile na reci Traun, Kurpark, park lečilišta. U gradskom središtu se nalazi jedna od najslavnijih poslastičarnica Austrije „Zauner“ poznata po autentičnim išlerima, kolačima koji su dobili ime po Bad ischlu. U gradu se nalazi Carska vila sa parkom, letnja rezidencija dinastije Habsburg gde je car Franjo Josip provodio leta I isao u lov. Slobodno vreme, nastavak puta kroz idilične krajolike i mala mesta do Halstatskog jezera i do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstata - mestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u celoj Evropi poznato pod imenom „Halstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan SALZBURG - SVAROVSKI SVET KRISTALA – INZBRUK (oko 190 km).
Doručak. Odlazak u Watens i poseta Svetu kristala Swarovski. Park kristala je obnovljen 2015.godine na puno većem prostoru od 7,5 hektara i sa spektakularnim eksponatima koje su radili najpoznatiji svetski umetnici: veliki kristalni oblak sa 600.000 kristala, kristalni vrt, 14 soba čuda s eksponatima od kristala, kristalni tunel itd. Mogućnost kupovine kristalnog nakita i suvenira. Nastavak putovanja. Dolazak u Inzbruk u poslepodnevnim satima. Razgledanje Inzbruka, glavnog grada austrijskog Tirola. Inzbruk je grad na zapadu Austrrije, i ujedno je administrativni centar pokrajine Tirol. Istorija Inzbruka je veoma duga. Prvo značajnije naselje potiče iz I.veka pre nove ere, koje su osnovali Rimljani. U XIII.veku Inzbruk postaje gradsko naselje, i od tada započinje njegov pravi razvoj. U vreme vladavine cara Maksimilijana I, sredinom XV. veka, Inzbruk postaje prestonica Nemačko – rimskog carstva. Od sredine XVI.veka, ovaj grad učazi u sastav Habzburške monarhije, i taj položaj nije menjao, osim u vreme Napoleonovih ratova, sve do kraja Prvog svetskog rata. Od 1918 godine Inzbruk je grad u okvirima Republike Austrije. Bio je dva puta domaćin Zimskih olimpijskih igara, i to 1964., i 1976 godine. Danas je Inzbruk značajna turistička destinacija na mapi ove evropske države. Katedrala Svetog Jakova je u baroknom stilu obnovljena između 1717 – 1724 godine. Veliki deo raskošnog enterijera uništen je kada je crkva teško stradala tokom Drugog svetskog rata. U severnom delu nalazi se spomenik iz 1620 godine, posvećen nadvojvodi Maksimilijanu III. Hofkirche je podignut u vreme Ferdinanda I, tačnije 1553., kao kraljevska dvorska crkva i grobnica. Najvažnije blago crkve je spomenik Maksimilijana I. Reč je o elegantnom mermernom sarkofagu koji glorifikuje Sveto Rimsko carstvo. Arhitektura ovog zdanja svedoči o velikom razvoju renesanse i gotike, i zaista je nezaobilazna lokacija u Inzbruku. Smeštaj u hotel u okolini Inzbruka. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan INZBRUK – SIRMIONE - BERGAMO (oko 360 km).
Doručak. Vožnja prema jezeru Lago di Garda - najveće italijansko jezero površine veće od 350 kvadratnih kilometara. Južna je obala pitoma i ravna i tu su sva veća naselja, dok je severni deo jezera planinski. To je područje blage klime, bujne vegetacije, zasada limuna kao i najsevernija zona uzgoja maslina u Europi. Obilazak slikovitog gradića Sirmione koji se nalazi na poluostrvu na jezeru, mestu gde je i slavni rimski pesnik Katul imao svoju vilu. Šetnja do tvrdjave Scaligherija i uskim uličicama starog grada. Mesto je danas poznato i po brojnim poslastičarnicama gde se mogu probati čuveni italijanski sladoledi. Nastavak puta do Bergama, jednog od najepših istorijskih gradova Lombardije. grad teatra i muzičke umetnosti sa vekovnom tradicijom. Bergamo je poznat i kao jedan od četiri grada u Italiji – pored Ferare, Luke i Groseta – čija su gradska jezgra u celosti okružena potpuno očuvanim srednjovekovnim zidinama.. Obilazak centra modernog Bergama, u donjem gradu između Trga Mateoti i Trga Vitorio Veneto. Smeštaj u hotelu u okolini Bergama. Noćenje.

6. dan BERGAMO /JEZERA LOMBARDIJE I BOROMEJSKA OSTRVA/.
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za jezera Lombardije i Boromejska ostrva. Vožnja prema jezeru Lago Maggiore, drugom najvećem jezeru Italije koje je u svom gornjem delu švajcarska teritorija. Iznad Arone je velika statua milanskog biskupa Karla Boromejskog. Poseta gradiću Stresa, otmenom letovalištu bujne vegetacije s brojnim hotelima-vilama u stilu Belle Epoque iz zlatnog doba plemićkih putovanja. Izlet brodom (uz doplatu) na Boromejska ostrva. Poseta najvećem ostrvu Isola Madre s poznatom terasom-promenadom, bujnom vegetacijom i vrtovima. Plovidba do ostrva Isola Bella s Boromejskom palatom iz 17 veka i vrtovima italijanskog stila s brojnim statuama, cvetnim alejama, stablima narandži i limuna i Teatro Massimo. Na vrhu ostrva je Vrt ljubavi. Povratak brodom. Odlazak do elegantnog Koma, smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14-18. vek). Kraći odmor. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan BERGAMO - BEOGRAD (oko 900 km).
Doručak. Polazak za Beograd. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Organizator putovanja je turistička agencija Putnik Travel, broj licence OTP 284/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Putnik Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama